MArjaaNi

Blog

De zomer voorbij…

De zomermaanden op Samos zijn voorbij, alhoewel het momenteel nog steeds erg mooi weer is. Ik zwem bijna nog elke dag en het is prachtig weer om te wandelen.

Ik kijk terug op een goede zomer.

Op het moment dat ik kon gaan werken op het Surf @ Bike Centrum in Kokkari is alles in een sneltreinvaart gegaan. In het begin moest ik erg wennen: 7 dagen in de week werken en de hele dag bezig met van alles en nog wat. ’s Avonds thuis kon ik niet meer op mijn benen staan. Bovendien moest ik nog snel van alles regelen, zodat ik kon werken op het surfcentrum maar ook mijn andere yoga- en qi gong-lessen door konden gaan.

M.a.w. het was zeer hectisch. De gedachte dat het maar tijdelijk was, hield me overeind. En het is toch wonderbaarlijk hoe je lichaam en geest zich aanpassen aan de nieuwe situatie en een bepaald evenwicht vinden. Ik ervaarde dat het ook erg belangrijk was om   eigen dingen te blijven doen, dus op een bepaald ogenblik kwam er ook weer ruimte om vrienden te bezoeken of om even bij Jimmy op het terras een wijntje te drinken.

En net op het moment dat ik dacht dat ik het zo wel een tijdje vol kon houden, was het 1 september en begon het langzamerhand rustiger te worden op het surfcentrum. Nou, dat was toch ook even afkicken. Ik wilde helemaal niet meer weg!

Tot 24 september heb ik er nog gewerkt. Exact drie maanden. Het was een goede tijd. Ik heb veel nieuwe inspirerende mensen ontmoet en fijne yoga- en qi gong-lessen gegeven op een prachtige plek aan het strand. En volgend jaar gaat dit op herhaling! Mijn werkgever is tevreden en wil me graag terug. En ik voel dat het de plek is waar ik voorlopig thuishoor. Inmiddels ben ik ook bezig om te leren surfen!

Natuurlijk wil in het voorjaar- en najaar graag mijn eigen Inspiratieweken blijven organiseren. Daarvoor ben ik momenteel druk om mijn website te moderniseren. Waarschijnlijk gaat de nieuwe website over 2 weken online.

En ik ben me aan het voorbereiden op mijn reis naar India. Op 30 oktober vertrek ik naar dit land om 4 weken lang een yoga-lerarenopleiding te gaan volgen. Ik ga het nu leren op de plek waar de yoga is begonnen. Heel spannend! En ik ga nog 2 weken rondreizen.

Maar eerst moet ik naar Athene om mijn visum op te halen. Over een paar uur zit ik op de boot richting Piraeus. Ik moet 5 dagen wachten op het visum en aangezien ik nog nooit in Athene ben geweest, maak ik er maar een toeristisch uitje van.

Deze zomer zijn er ook meerdere bezoeken vanuit Nederland geweest. Mijn nicht Lisan zelfs twee keer met een vriendin. Gea en Fred zijn ook weer in september geweest, samen met Paul, een vriend uit Assen. Allemaal erg gezellig en zo vertrouwd!

4 comments

 1. Hoi Marjan,

  een hele hectische tijd voor je! Maar het is gelukt en fijn dat je volgend jaar weer terug kunt komen. Een goede reis naar en een mooie tijd in India. Geniet ervan!!!!!!!

  Hartelijke groeten

  Eva

 2. Hoi! Succes in India Veel aan je gedacht. Mooi om je verslag te lezen ben benieuwd naar de volgende ervaringen.
  wat een avonturen!
  Anneke was ook helemaal gecharmeerd van samos afgelopen voorjaar.
  Annet noemde vd week nog op dat ze wel weer zin had in een weekje samos vlg jaar Dus wie weet?
  Liefs varoline

 3. Hey hoi,
  Wat fijn dat je het zo naar je zin hebt en de centjes zijn natuurlijk welkom.
  Spannend dat je een reis naar India hebt geboekt en uiteraard ook heel erg leuk en leerzaam.
  Lief van je dat je mij een kaart hebt gestuurd.
  Dank je wel!
  Ik wens je heel veel plezier zowel in Athene als in India.
  Geniet ervan!, liefs Annie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MArjaaNi