MArjaaNi

Blog

Activiteiten op Samos

In de afgelopen 2 weken zijn er zoveel indrukken op me afgekomen dat ik onvoldoende rust kon vinden om over mijn ervaringen te vertellen. Bovendien ben ik alweer verhuisd en lag 1,5 dag het internet eruit. Vandaar dat het even stil is geweest.

Langzamerhand kom ik gelukkig in iets rustiger vaarwater. Momenteel is mijn goede vriend Paul uit Nederland over om hier vakantie te vieren en ik heb besloten om dat ook maar te gaan doen. Alhoewel, er dienen zich telkens weer zaken aan die geregeld moeten worden. Een bloemlezing:

1. Om een scooter te kunnen kopen, heb je een “green card” en sofinummer nodig. Voor het sofinummer ga je naar het belastingkantoor en voor de green card naar het politie-bureau. Je moet dan wel je zorgverzekeringskaart vertalen en laten ondertekenen door een advocaat en je hebt een Griekse bankrekening nodig, waar tenminste 330 euro op moet staan. En aangezien ik nog geen vast adres heb, heb ik een postbusnummer genomen.            ( P.O. box nr. 6      83100 Samos-Samoy       GREECE)                           Gelukkig ken ik hier al een aantal mensen, die me hiermee  goed geholpen hebben. Morgen lever ik de benodigde documenten af bij het politie-bureau en dan duurt het, volgens hun zeggen, een week voordat ik de green card op kan halen en dus mijn scooter kan kopen.

2. Inmiddels heb ik ook een gesprek met een accountant gehad, waarin mij is verteld wat de regels zijn als je hier een eigen bedrijf wilt starten. Iets om goed over na te denken en voor mezelf te onderzoeken hoe ik dit vorm wil geven.

3. Ik heb de gewenste  drie lokaties gevonden voor mijn yoga en tai chi/qi gong workshops. Ik heb zelfs al een proefles van beide gegeven. Van de yoga-les heb ik helaas geen foto’s, maar van de tai chi/qi gong les wel. Zie hieronder.

4. En ik ben op zoek naar een huis. Ik kan in mijn huidige woning blijven tot begin juli, dus ik heb nog wel even de tijd.  Toch heb ik vanochtend al een huis bekeken. Ik was verrast door de grootte, het uitzicht en hoe het eruit zag. Alleen de lokatie was niet ideaal, dus heb ik besloten om ervan af te zien. Het lijkt me bovendien mooi om een klein tuintje bij het huis te hebben. Morgen ga ik kijken naar een huis met een tuin van 4.000 m2. Iets overdreven natuurlijk, maar ik ben wel nieuwsgierig hoe het eruit ziet.

5. En deze week heb ik ook nog een aantal coachings-aanvragen gehad! Want dat moet natuurlijk uiteindelijk mijn basis-inkomen leveren: Mindful Analysis, coaching via e-mail.

Al met al kan ik zeggen dat ik niet stil heb gezeten. Maar ja, dat zit ook niet in mij. En ik heb er alle vertrouwen in dat het goedkomt hier. Bovendien weet ik 1 ding zeker: ik wil hier nooit meer weg!! (zeg nooit nooit, maar zo voel ik het op dit moment wel heel erg sterk)

 

9 comments

 1. Het gaat helemaal goed zo te lezen, lekker ‘ het momentum erin……zit allemaal in beweging, steun erbij uit NL. Gaat per stapje goed……….een watermeloen eet jij ook niet in één keer op.

  Mooie foto’s van de workshop, ziet er in balans uit…….en een pracht van omgeving.

  Het schip met geld stuur ik je……….voor ‘de boot.

  Geniet lekker van je korte vakantie.

 2. Hoi Marjan,

  Ben zo blij dat ik je webblog elke keer kan lezen en volgen!
  Daarmee waan ik me ook even in het mooie en warme Samos..
  Leuk dat Paul er nu ook is,kunnen jullie mooie wandelingen maken!
  Succes met alle dingen waarmee je bezig bent,en geniet daarnaast ook van alles,
  maar dat doe je wel!haha.

  Groetjes,Greet

  1. Greet, dank je wel. Leuk om te horen dat je het fijn vindt om mijn blog te lezen.
   Vandaag gaan Paul en ik op de scooter een rondtour over het eiland maken. Wandelingen zijn we nog niet aan toe gekomen. Maakt niet uit. Het is in elk geval erg gezellig met z’n tweeën.
   Groetjes.

 3. Lieve Marjan, Wat geweldig allemaal !! Een scooter is ideaal op een eiland. Ik heb ooit achterop een scooter gezeten in Griekenland bij een Fransman …. Goeie herinneringen aan !! Je vindt vast een mooi huis met tuintje !! Hele lieve groeten vanuit regenachtig Nederland, Elisabeth.

  1. Hoi Lies,
   je maakt me nieuwsgierig…goede herinneringen aan de scooter, aan Griekenland of misschien toch aan die Fransman…..???? (haha..)
   Groetjes,
   Marjan

 4. Ha die Marjan,

  Je hebt zo te lezen duidelijk niet stil gezeten… 🙂 Mooi om te zien hoe je bezig bent je draai te vinden op Samos. Fraaie foto’s trouwens. En is het huis met de bescheiden tuin van 4000 m2 het geworden…? 🙂 Ik hoop dat je je steeds meer thuis gaat voelen daar. Geniet ervan. Ook van het ongetwijfeld lekkere weer bij jullie. Hier is het de laatste tijd bijkans herfst… Liefs, Gert-Jan

  1. Hey Gert-Jan,
   Leuk dat je mijn blog hebt bekeken. Het huis met de bescheiden tuin is het niet geworden. Het was een prachtig huis, groot, ruim, alles nieuw, maar het stond middenin een olijfboomgaard, zodat ik niet verder kon kijken dan de volgende olijfboom. Erg benauwend. Heel jammer, maar ik zoek gestaag verder naar een huis of appartement met uitzicht. Het gaat zeker lukken. Liefs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MArjaaNi