MArjaaNi

Aanbod

Yoga, Qi Gong, Thai Yoga Massage | Wandelen | MArjaaNi @ The Gambia | Coaching | Yoga Mala's en meer...

Yoga, Qi Gong, Thai Yoga Massage

HATHA YOGA

De traditionele Hatha yoga bestaat voornamelijk uit niet-bewegende oefeningen met veel aandacht voor de ademhaling.

Het woord yoga komt uit het Sanskriet en betekent ‘eenheid’ of ‘samenbrengen’. Yoga ontstond ruim 4.000 jaar geleden in India. Het was een manier om tot een diepere staat van meditatie te komen.

De kern van yoga tegenwoordig is dat de eenheid van lichaam en geest gevonden wordt in een combinatie van ademhaling, lichamelijke oefening en concentratie.
De oefeningen (Asana’s) geven kracht en energie en zorgen juist in onze jachtige 21e eeuw voor een algeheel gevoel van rust en ontspanning.

YIN YOGA

Yin yoga is een langzame, rustgevende vorm van yoga. Bij yin yoga worden de lichaamshoudingen – asana’s – voor een langere tijd vastgehouden. Zo’n drie tot vijf minuten. Deze houdingen zijn gericht op het stimuleren en versoepelen van je bindweefsel en je gewrichten. Tijdens de oefeningen is het belangrijk om je te concentreren op je ademhaling en de spierspanning los te laten. De houdingen worden het meest zittend of liggend uitgevoerd.

Op verzoek kan MArjaaNi een Yin Yoga les live of online aanbieden.

Online LIVE Yoga

MArjaaNi organiseert live online yogalessen, via het online communicatieplatform ZOOM. Lekker makkelijk vanuit je eigen huiskamer of tuin.

WEEKPROGRAMMA (tijdstip is Griekse tijd, in Nederland is het 1 uur vroeger)

-Woensdag Hatha Yoga, 20.00 uur, Duitstalig

-Zaterdag Hatha Yoga, 11.00 uur, Duitstalig.

N.B.: de lessen zijn gebaseerd op donatie.

Meld je aan via het contactformulier.

Mocht je meer lessen, meditaties e.d. van me willen volgen, abonneer je dan op mijn YOUTUBE-kanaal.

Wil je eerst een online les gratis proberen?

Yoga op Samos: Dag, lokatie en tijdstip

Surf & Bike Centrum, Kokkari

Maandag, donderdag en zaterdag van 9.00 tot 10.00 uur (in 2024: eerste keer op 29 juni, laatste keer op 2 september).

Daarnaast zijn in overleg yogalessen mogelijk op een andere dag, tijdstip of lokatie. Graag zelf meenemen: makkelijk zittende kleding, water en een handdoek.

N.B.: de lessen zijn gebaseerd op donatie.
Uw vrijwillige bijdrage wordt enorm gewaardeerd.

 

THAI YOGA MASSAGE

Thaise Yoga Massage is een duizenden jaren oude massagevorm met invloeden uit de Indiase yoga en de Chinese acupressuur. Deze vorm van massage is een methode die de mens als geheel in lichaam, ziel en geest behandelt. Men werkt met energiebanen, of Sen, die door het lichaam lopen en die het lichaam van levensenergie (Prana) voorzien.

Het doel van de massage is de energie in het lichaam te harmoniseren en eventuele blokkades op te heffen. Thaise yoga massage werkt op fysiek en energetisch niveau diep door.
De hoofdbestanddelen van de massage zijn de yogastrekkingen, het activeren van de energielijnen en druk uitoefenen op de acupressuurpunten (waaronder voetreflexologie). De massage geeft een gevoel van diepe ontspanning en harmonie. Tevens maakt deze massage de spieren soepel en de gewrichten sterker, activeert het de bloedsomloop en het lymfesysteem en brengt de energiebanen beter in balans.
De massage wordt gegeven vanuit liefde, mildheid en respect.

Voor wie is deze massage geschikt?

De massage is voor iedereen, maar vooral effectief bij mensen met stress klachten zoals vermoeidheid en gespannen zijn. In de westerse maatschappij moeten mensen veel prestaties leveren, leven onder veel druk, zitten veel achter de PC en hebben te weinig tijd om te sporten. Thaise Yoga massage helpt eventuele stressklachten te voorkomen en te verminderen.

De effecten van Thai Yoga Massage:

  • verbetert je lichaamsbewustzijn
  • verbetert je energiebalans
  • verbetert de werking van je organen
  • verbetert je afweermechanisme en de weerstand
  • maakt je spieren soepel
  • voorkomt en vermindert rug-, nek- en schouderklachten
  • vermindert effecten van stress
  • brengt een diepe ontspanning
  • geeft energie

N.B. Bij Thai Yoga Massage ligt diegene die gemasseerd wordt op een zachte matras op de grond, gekleed in gemakkelijk zittende (katoenen) kleding.
Men kan zelf een handdoek en een flesje water meenemen.

Op verzoek kan MarjaaNi in de maanden juli en augustus een Thai Yoga Massage verzorgen in haar eigen yogastudio, eventueel in overleg op lokatie. Het duurt ongeveer 1 uur.

QI GONG

Qi gong van MArjaaNi is gebaseerd op de Taoïstische Yin Yang filosofie en werkt met de universele levensenergie Qi.
Door middel van langzame, ontspannen en bewuste bewegingen wordt het vermogen tot interne harmonie en balans vergroot. Je lichaam wordt zacht en grondig geoefend, je emoties worden gekalmeerd en je geest (mind) wordt terug gebracht in een vreedzame staat van heelheid.
Met als resultaat dat de Qi krachtig en ongehinderd door het lichaam stroomt.

Online LIVE Qi Gong

MArjaani bied een cursus Qi Gong aan van 6 wekelijkse lessen, live via het online communicatieplatform ZOOM. Naast aandacht voor de basisbegrippen van Qi Gong leren we Shibashi, een vorm van 18 bewegingen.

De cursus bestaat uit 6 lessen van elk 1 uur en 15 minuten. Inbegrepen is een poster met een overzicht van de 18 bewegingen en een handout (Engels-talig).

WANDELEN

Daarnaast organiseert MArjaaNi in de zomermaanden (in 2024 vanaf 3 juli t/m 28 augustus) elke week een wandeling. De ene week gaat het naar het bergdorp Vourliotes, de andere week naar het kunstenaarsdorp Manolates.

Neem contact met MArjaaNi op voor meer informatie over elk van deze diensten.

 

 

MArjaaNi