MArjaaNi

Blog

Vernieuwde website, Athene en reis naar India

Nog net op de valreep voordat ik morgen naar India vertrek:

Mijn geheel vernieuwde website is online!! Deze blog is nu onderdeel van de site. Bekijk het op  www.marjaani.nl.

Twee weken geleden was ik voor de eerste keer in mijn leven in Athene. Ik moest daar naar de Indiase ambassade om mijn visum voor India te regelen. Aangezien ik 5 dagen moest wachten op mijn visum, heb ik voldoende tijd gehad om de stad te kunnen verkennen. Natuurlijk ben ik op de Akropolis geweest en heb ik allerlei archeologische opgravingen in het centrum van de stad gezien. Erg mooi allemaal. En de grootte van de stad is indrukwekkend, zonder al teveel hoogbouw.

En hoewel ik in feite niets van grote steden moet hebben, voelde ik me ook in Athene thuis. Mijn 80-jarige vriend Jimmy, die op Samos in de zomermaanden ’s ochtends koffie schenkt in café North Star in mijn dorp, heb ik nu kunnen bezoeken in zijn eigen huis in Athene.

En ik heb mijn lerares Grieks voor het eerst ‘live’ ontmoet. Bijna drie jaar geleden ben ik met lessen bij haar begonnen via Skype. En nu was ik bij haar en haar man thuis uitgenodigd. We hebben heerlijk gegeten en het was erg gezellig. Natuurlijk mocht ik van haar alleen maar Grieks spreken die avond!

Weer terug uit Athene begonnen mijn voorbereidingen voor mijn reis naar India én voor mijn reis naar Nederland. Ik zal de Kerst en Oud en Nieuw in Nederland vieren.

Maar nu eerst India: morgenvroeg om 7.30 uur vertrekt mijn vlucht uit Samos en als alles goed gaat, kom ik dan de volgende ochtend om 3.40 uur aan op de plek van bestemming. Spannend allemaal! Maar ik kijk er naar uit.

 

 

4 comments

 1. Zoals je ziet je blog weer ontvangen. We gaan je volgen. De nieuwe site ziet er prachtig uit.
  Ik ben erg benieuwd naar India.
  Ik heb het erg fijn gevonden dat je samen met Gea bij ons bent geweest met kerst.
  Het afscheid viel me zwaar, maar ik heb het ook als positief ervaren.
  Liefs Annie

  1. Hoi Annie,

   Bedankt voor je reactie. Het afscheid gaf inderdaad een dubbel gevoel, maar ik ben blij dat we jullie bezocht hebben die dag.
   Veel sterkte.
   Liefs,
   Marjan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MArjaaNi