MArjaaNi

Blog

Op vakantie naar Leros en andere zaken

Het is al een tijdje  geleden dat ik voor dit blog heb geschreven. Ik moet zeggen dat ik met mijn hoofd totaal ergens anders zat.

Ik ben de afgelopen maanden druk bezig geweest met mijn opleiding tot Hatha Yoga-instucteur. Momenteel zit ik in de laatste fase. Volgende week ga ik een video opnemen van een yoga-les die ik geef. Deze video wordt samen met andere examen-documenten digitaal opgestuurd naar de Verenigde Staten en dan is het afwachten of het wordt goedgekeurd. Spannend!

Daarnaast heb ik deze winter een mindfulness-training op Samos verzorgd. Er zaten 2 Grieken en 2 Engels-sprekende Duitsers bij, waardoor ik de hele training (van 6 weken) eerst heb moeten vertalen in het Engels en daarna in het Grieks. Dat laatste heb ik natuurlijk niet alleen gedaan. Mijn lerares Grieks bood aan om alles te controleren en daar heb ik dankbaar gebruik van gemaakt. Al met al was het een flinke klus, maar uiteindelijk met zeer goede resultaten. De deelnemers zijn tevreden en ik vind het zelf ontzettend leuk om zo’n training te geven. Dan voel ik me helemaal in mijn element. Alhoewel ik bij deze training de taalbarriére af en toe erg vervelend vond. Dan heb je toch het gevoel dat je niet alles kunt zeggen wat je wilt zeggen. Maar goed, zoals de Grieken zeggen: σιγά-σιγά (kalm aan).

Mijn eerste winter op Samos is zonder al teveel problemen verlopen. Ook hier was het veel te warm en te droog voor de tijd van het jaar. Er is bijna geen dag voorbijgegaan dat ik toch niet even buiten heb kunnen zitten. Nu heb ik wel gemerkt dat mijn huis in de winter onbehaaglijk kil, klam en donker is. De afgelopen maanden viel me dat af en toe wat zwaar. Ik ben dan ook aan het rondkijken naar een ander huis (ik heb nog steeds de droom van “een huisje met een tuintje”). We zullen zien. De goede tijd komt er eerst weer aan en dan is het weer heerlijk in dit huis.

Afgelopen week ben ik op vakantie geweest op Leros samen met Bernadette, een vriendin die ik op Samos heb leren kennen. Leros is een Grieks eiland op ruim 6 uur varen verwijderd van Samos. We hebben een paar heerlijke dagen gehad. We hadden mooi weer en we hebben veel gewandeld.

Daarnaast hebben we met een groepje  een paar weken geleden een workshop Kruidenwijsheid gevolgd in de tuin van Niagou Houses. Dit is de lokatie van de NATURE, BODY and SOUL Inspiratieweken. In het onderstaande filmpje kun je zien hoe het er daar in de lente uitziet.

Voor diegene die de filmpjes niet kunnen afkijken, heb ik enige foto’s bijgevoegd.

Dus, ondanks alle drukte die ik de afgelopen maanden heb gehad, geniet ik ook nog steeds volop. En volgende week komt alweer de eerste charter met toeristen vanuit Nederland aan. Ik ben benieuwd!

 

6 comments

 1. Lieve Marjan, Dank je wel voor je verhaal en prachtige film met muziek !! Dat er al zoveel bloeit in Griekenland !! Die Griekse muziek brengt ook gelijk een vakantiegevoel. Dus zonder dat ik bij je ben voel ik me dichtbij. Veel liefs en heel veel succes met de eerste lichting toeristen !!!! Dikke knuffel, Lies.

 2. Hey hoi,

  Wat ziet dat er prachtig uit……..echt het vakantie gevoel.
  En idd wat staan er veel planten in bloei. Schitterend! Het lijkt wel juni bij je.
  Als ik de video’s en de foto’s bekijk krijg je direct een relax gevoel. Heerlijk om de yoga- lessen in deze omgeving te volgen.
  Genieten dus!
  Veel succes met je examen! Lfs Annie

 3. Hallo Marjan,
  Fijn om weer een bericht te krijgen. Jij ben wel heel actief, cursussen geven , opleiding volgen enz. top van jou. Is het nog gelukt om behoorlijk wat acquisitie te doen in Nederland en heeft dat al tot gevolg dat je aanmeldingen hebt gekregen? Verder heb ik weer genoten van je foto’s en filmpje. Binnen onze sector is het behoorlijk onrustig. De WMO die start in 2015 geeft veel onrust en onzekerheid voor zowel cliënten als personeel. Ik merk dat ik in een luxe positie zit omdat ik in september met pensioen ga . Ik wens je veel succes de komende tijd.

 4. Weer helemaal goed hoor! Prachtige foto’s/ filmpjes. Alleen die muziek….;-). Wat voor muurtje is dat met die flessen. Dat intrigeert mij hogelijk! Die flessen gaan fluiten als de wind erover blaast…. Heineken altijd goed vanzelf. Keep up the good work en we faxen ofzo

 5. Hallo Marjan,
  Een wat late reactie, want ik ben nog maar net terug van mijn familiebezoek op de Antillen en een paar oppasdagen bij mijn kleinzoon in Leidschendam.
  Nu begint het Samos-gevoel te borrelen en kijk ik of het “er binnenkort inzit”….
  Wat een geweldige plaatjes heb je weer gestuurd! Je bent echt behoorlijk aan de slag geweest, laat nu de deelnemers maar komen..ja, de taal is een belangrijke factor w.b. workshops en cursussen. Je wilt je uiteraard zo goed mogelijk uitdrukken.
  Ik wens je veel succes en misschien ontmoeten we elkaar dit voorjaar of deze zomer.
  Ik heb contact gehad met Maria en het lijkt me fantastisch om enkele wandelingen mee te maken en te ervaren hoe jullie leven eruit ziet op Samos. Met lieve groet, Bep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MArjaaNi