MArjaaNi

Blog

Onderweg naar Samos (2)

De vorige keer vertelde ik dat alles zo goed verliep, maar dat kan dus snel anders gaan. Niets dramatisch, hoor. Ik heb waarschijnlijk zaterdagavond iets verkeerd gegeten en ben daardoor de hele nacht in touw geweest met een vreselijke buikloop en moeten overgeven. Ik zal jullie de details verder besparen.

De volgende dag heeeel rustig aan (σιγα σιγα). Ik heb wel mijn geplande route gedaan en daar heb ik geen moment spijt van gehad. Ik dacht zaterdag al in de bergen te hebben gereden, maar dit was nog weer  groter en overweldigender. Ik heb heel wat WOW-momenten gehad. En ik was toch zeer verbaasd dat ook hier weer besneeuwde bergtoppen waren en dat niet alleen: hier wordt geskied, op de Peleponnesos. De omgeving deed af en toe  zelfs aan Oostenrijk en Zwitserland denken, met houten chalets.  En ik was van plan geweest om in Kalavryta een wandeling te maken, maar daar heb ik maar vanaf gezien: ik was zo slap als een vaatdoek.

Ik ben doorgereden naar mijn volgende hotel en heb zo’n 12 uur geslapen. Toen voelde ik me al een stuk beter en had alweer zin om wat te eten. De gastvrouw van dit hotel was ook zeer vriendelijk: ze nam de tijd om met mij Grieks te spreken, erg leuk.

Vanochtend naar Oud Korinthie gegaan: een archeologische opgraving. Ik had in mijn opleiding tot restauratiemedewerker natuurlijk al gehoord van Korinthische en Dorische zuilen en hier kon ik ze met eigen ogen zien: erg indrukwekkend.

Vanmiddag was ik goed op tijd in de haven van Piraeus, ware het niet dat ik de boot naar Samos niet kon vinden. Na 1,5 uur rondrijden had ik ‘m dan eindelijk gevonden, bleek dat ‘ie volzat! Er was mij verteld dat ik niet hoefde te reserveren, maar blijkbaar waren ze even vergeten dat het de week voor het Griekse Pasen (op 5 mei) is en dat het dan altijd erg druk is. Gelukkig kon ik wel meteen een ticket kopen voor de boot van 7.30 uur morgenvroeg.

Inmiddels heb ik alweer een hotel gevonden, ga straks lekker slapen en ben (als alles goed gaat) morgenmiddag om 16.30 uur op Samos.

6 comments

 1. prachtig Marjan!
  nou hoop dat je wat resistent tegen griekse bacterien word!
  hier vroren zaterdagnacht me eerste piepers die de kop opstaken eraf!! zucht!
  rustig aan he!

 2. Wat een heerlijk verhaal weer om te lezen.
  En wat een ontzettend mooie omgeving zeg, ik zou haast jaloers op je worden.
  Ik hoop dat je een beetje snel aan dat eten daar went, en niet te vaak ziek wordt.
  Veel plezier nog, en pas goed op jezelf !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MArjaaNi