MArjaaNi

Blog

NATURE, BODY and SOUL Inspiratieweken op Samos

Omschrijving

Tijdens de NATURE, BODY and SOUL inspiratieweek in de Nachtegalenvallei op het prachtige Griekse eiland Samos ervaar je hoe je door mindfulness, yoga en qi gong totaal anders in het leven kunt gaan staan. Door in deze week volledige aandacht aan je lichaam en geest te geven, kun je meer ontspanning in je lijf voelen, geestelijk verbinding maken  met je eigen kern en keuzes maken voor een leven dat helemaal bij jou past. 

Op een schitterende plek met uitzicht op de Egeïsche Zee is er naast het inhoudelijke deel van het verblijf volop tijd om te genieten van de natuur, strand, de Griekse keuken, rust, creativiteit en stilte.

Programma (wijzigingen onder voorbehoud)

In deze geheel verzorgde inspiratieweek beginnen we elke ochtend (m.u.v. de vrije dag)  met hatha yoga, ademhalingsoefeningen en meditatie.

Elke avond brengen we Qi Gong in de praktijk. Qi Gong is helend voor lichaam en geest. We leren deze week Shibashi: een vorm bestaande uit 18 bewegingen. Door middel van de langzame, ontspannen en bewuste bewegingen wordt het vermogen tot interne harmonie en balans vergroot. Je lichaam wordt zacht en grondig geoefend, je emoties worden gekalmeerd en je geest (mind) wordt terug gebracht in een vreedzame staat van heelheid.

In de twee workshops Mindfulness leer je de aandacht te verleggen naar het ‘hier en nu’ en om alle dingen die nog moeten (of niet hadden gemoeten) even te laten voor wat ze zijn.Op deze manier kun je een zekere vorm van ontspanning of ontlading bereiken; in het hoofd en in de rest van het lichaam.
En we gaan een dag mindful wandelen in de prachtige bosrijke Nachtegaalvallei met zijn klaterende beekjes.

Tijdens de workshop Kruidenwijsheid zal worden uitgelegd welke kruiden op Samos aanwezig zijn en wat je er zoal mee kunt doen (zowel culinair als medicinaal). We zullen daadwerkelijk kruiden plukken en ermee aan de slag gaan.

Daarnaast brengen we een bezoek aan de opgraving van de Tempel van Hera in Ireon. Dit zal gaan onder begeleiding van Hillie Kuipers, de schrijfster van het boek “Kélenóh, de laatste hogepriesteres van Samos”.

Accommodatie

In het noorden van Samos bevindt zich Niagou aan de voet van het Ampelos massief. Het ligt volop in de natuur tussen wijn- en olijfgaarden. Het wordt geflankeerd door de bergdorpen Vourliotes, Pnaka en Manolatis, de kustdorpen Avlakia, Kampos en Agios Konstantinos met hun stranden en Kokkari met zijn vele restaurantjes.

Hier in Niagou hebben Nan en Marc eigenhandig op een oude wijngaard 3 vakantiehuisjes gebouwd.
Elk huisje is voorzien van een open keuken met koelkast, zithoek, badkamer met wasbak, wc en inloopdouche en een slaapgedeelte. Eén huisje heeft een extra slaapkamer. Elk huisje heeft een eigen terras met uitzicht op zee. Verder is er nog de tuin met de nodige zon- en schaduwplekjes. Bed- en badlinnen zijn inclusief, strandlakens niet.
Het verblijf is gebaseerd op een gedeeld 2- of 4-persoons huisje.

Voor meer informatie, kijk op www.marjaani.nl.

Onderstaande diapresentatie en foto’s geven een  impressie van de accomodatie en activiteiten.

1 comment

  1. Hoi Marianne,

    Lijkt me heerlijk om een keer mee te doen. Ik hoop dat je daar voorlopig nog blijft wonen. Wie weet in de toekomst. Kan ik ergens ook vinden wat zo’n week kost.

    Groeten Sietske

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MArjaaNi