MArjaaNi

Blog

Kerst op Samos

Inmiddels ben ik alweer ruim 2 weken terug op Samos. Ik heb een paar goede weken in Nederland gehad. Het was heerlijk om alle familie en vrienden terug te zien.

Echter, omdat je geen eigen plek hebt, niet je eigen dingetjes kunt doen, maar wel veel mensen ziet en spreekt, heb ik het ook als zeer intensief ervaren.

Daarnaast heb ik in Nederland nog hard gewerkt aan de promotie van de NATURE, BODY and SOUL Inspiratieweken.

Momenteel voelt het erg goed om weer thuis op Samos te zijn. De weken in Nederland hebben mijn gevoel alleen maar bevestigd: ik MOET hier zijn.

En ik  merk dat ik pas nu echt tot rust kom, na het toch wel zeer enerverende jaar dat ik achter de rug heb. Dat wil niet zeggen dat ik stil zit: inmiddels ben ik gecertificeerd als tai chi/qi gong instructeur. En ik ben bezig met de opleiding tot hatha yoga-instructeur, zodat ik tijdens de Inspiratieweken goed beslagen ten ijs zal komen.

En het is natuurlijk winter op Samos, mijn eerste. Dus alles is nieuw en sommige dingen moeten echt wel wennen. De huizen zijn er namelijk op gebouwd om de warmte buiten te houden. Dat betekent dat ze momenteel erg kil aanvoelen. Nu heb ik wel verwarming, maar gezien de kosten wil ik die zo weinig mogelijk gebruiken. Maar op een of andere manier wen je er ook wel aan dat het iets kouder in huis is dan we in Nederland gewend zijn. En er zijn hier gelukkig genoeg dagen volop zon, waarin het heerlijk toeven is. Ik heb een aantal prachtige wandelingen gemaakt, sommige alleen en een aantal met een wandelgroep waarvan ik deel  uitmaak (zie filmpje en foto’s).

EN……ik heb vandaag gezwommen…jawel…op 22 december!  Het was heerlijk.

Aangezien ik de donkere dagen voor Kerst dus in de volle zon doorbreng, heb ik niet echt een Kerstgevoel. Natuurlijk wens ik iedereen wel

FIJNE KERSTDAGEN EN EEN GEZOND EN GELUKKIG 2014!

1 comment

  1. Lieve Marjan, Dank je voor je mooie wensen , je leuke filmpje en de prachtig zonnige muziek !! Ik ben blij dat het zo goed met je gaat en dat Samos als Thuis voelt . Veel liefs en hele fijne zonnige dagen xxxx Lies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MArjaaNi