MArjaaNi

Blog

Huis gevonden op Samos!

Na een ware huizen-klopjacht is het me gelukt een ontzettend leuk appartement te vinden. Het ligt in het gehuchtje Platanakia (naast het dorp Agios Konstantinos) aan de noordkant van het eiland, ongeveer 20 km van Samos-stad. Het appartement ligt op de 1e verdieping van een appartementencomplex (wat verder niet bewoond is). Het heeft 2 balkonnetjes met uitzicht op de zee.

Helaas is het niet gemeubileerd, maar de eigenaresse van het complex heeft nog heel wat spullen staan, zodat ik in elk geval een goede start kan maken. En de rest komt vanzelf wel. Volgende week ga ik het huis schoonmaken en al wat spullen heenbrengen. En dan vanaf 1 juli zal ik er daadwerkelijk gaan wonen. Ik heb er erg veel zin in.

Het dorp ligt aan de rand van de bosrijke Nachtegalenvallei met zijn fantastische wandelpaden, klaterende beekjes en gezellige dorpjes. Bovendien ligt het vlak bij de lokatie waar ik de meeste klandizie heb voor mijn lessen en de sieradenverkoop. Ik zal me dan ook verder vooral op deze lokatie gaan concentreren (Tavern Aidonia, Valeondades).

Afgelopen week ben ik op een avond naar de bioscoop geweest, de openluchtbioscoop wel te verstaan. Het was erg leuk en gezellig met een Nederlands stel die ik daar ontmoette. We begrepen niet veel van de film (Cloud Atlas), maar  dat mocht de pret niet drukken. Bijzonder hoe zulke spontane ontmoetingen kunnen verlopen.

 

 

 

15 comments

 1. Marjan, proficiat met je mooie appartement. Het huis en de omgeving ziet er erg mooi uit.
  Veel succes met het opbouwen van je toekomst. Griekse eilanden zijn erg mooi en sfeervol.
  groetjes Riet Deurne

  1. Hoi Riet,
   Bedankt. Je herinnert je vast nog onze mooie wandeling door het Nachtegalen-dal. Vanuit huis kan ik nu zo weer een dergelijke wandeling maken. Prachtig!
   En ik woon vlak bij Nan en Marc.

   Groetjes

 2. Super Marjan Gaaf appartement en aan beide kanten mooi uitzicht. Ik zie de zee ,lekker zwemmen, is er strand of zijn daar rotsen Lukt het wat met werk , cursus enz.
  Koude natte groet uit Nederland . We hebben hier op 1 dag de hele zomer gehad lijkt het wel.
  Groet,
  Anne

  1. Hey Anne,
   Dank je. Ik ben ontzettend blij met het appartement en de omgeving. De zee is 2 minuutjes lopen. Het is een kiezelstrandje, maar met waterschoenen goed te doen. Hier is het al dagenlang stabiel en erg warm weer. Zalig.
   Sterkte daar in het koude natte Nederland en groetjes.

 3. Hoi Marjan,

  Super mooi plekje. Heerlijk dat weer. Ben zelf wel ieder zonnig moment op de tuin. We moeten het hier in Nederland er maar mee doen. Gaat vast wel lukken dat werk. Heeft meestal even tijd nodig. Ze moeten je daar nog meer leren kennen. Met het enthousiasme waar jij mee werkt, raken andere vast ook enthousiast.

  Groeten Sietske

  1. Hoi Sietske,
   Dank je. Ja, het zal in Nederland wel niet meevallen op dit moment.
   Wat het werk betreft, probeer ik vooral met coachen via e-mail een inkomen te garanderen. En ook dat heeft tijd nodig. Maar ik blijf hoop houden.

 4. Lieve marjan.zo ik heb eens heerlijk alle verhalen gelezen..wat een belevenissen.die fotoos van jou nieuwe stekkie zijn geweldig.wat een mooi appartement.merk aan je verhalen dat het goed met je gaat.je hebt je draai gevonden.de tijd vliegt voorbij he.hier in Nederland gaat ook alles goed.hebben net een dag van 37 graden gehad.dat was flink zweten..haha…het gaat je goed meid..dikke knuf maud

  1. Hoi Maud,
   Leuk om van je te horen! Inderdaad alles goed hier, mooi appartement, mooie omgeving en leuke mensen. En wel warm natuurlijk, maar met een zeewindje is het goed vol te houden. Hoop dat jullie het ook naar de zin hebben in jullie nieuwe huis. Liefs, Marjan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MArjaaNi