MArjaaNi

Blog

De eerste dagen op Samos

Voordat ik begin over mijn eerste dagen op Samos, nog even over de bootreis van Piraeus naar Samos: achteraf gezien was ik erg blij dat ik de boot van maandagavond gemist had. Dinsdag was het een erg mooie en ontspannen boottocht. Ik heb genoten van de zee, de zon en de wind. Bovendien kon ik nu, omdat het overdag was, ook de vele  Griekse eilanden zien liggen.

Daarnaast was het aanleggen van de boot aan de kade en het lossen van vooral de vrachtwagens een hele belevenis. Vandaar dat ik nog wat foto’s van deze boottocht onderaan dit bericht heb geplaatst.

Mijn eerste dag op Samos heb ik besteed aan het uitpakken van de auto en mijn spullen een plekje geven in het huis. Het uitpakken was nog een hele klus. De auto staat namelijk niet (zoals in Nederland) netjes voor de deur, maar ongeveer 150 meter verderop op een parkeerplaats. En de weg erheen gaat heuveltje op, heuveltje af, trapje op, trapje af. Maar het is allemaal gelukt (behalve de 100 kilo aan glas: daar rijd ik nog vrolijk mee rond, totdat ik er een tijdelijke opslagplek voor heb gevonden).

Inmiddels heb ik al 2 locaties gevonden voor het geven van tai chi/qi gong workshops en ben ik begonnen met het maken van sieraden van gesmolten glas. Met beide hoop ik natuurlijk iets te kunnen gaan verdienen.

Vandaag heb ik een prachtige wandeling gemaakt in de Nachtegalenvallei samen met een groep mensen die ik tot vanochtend niet kende. Ik was namelijk uitgenodigd door de eigenaren van Valeondades Houses om bij hen te komen kijken naar een eventueel geschikte locatie voor Tai chi/Qi gong. En ik kon ook wel meteen meewandelen als ik daar zin in had. En dat had ik zeker, want je kunt hier op Samos fantastisch wandelen. Je hebt hier een prachtige natuur en het is een van de groenste eilanden van Griekenland. Na de wandeling hebben we nog een frisse duik in zee genomen. Kortom: het was een erg mooie en gezellige dag!

9 comments

 1. Hoi Marianne,

  Begin wel een beetje jaloers te worden hoor. Wat leuk dat je al ruimtes voor je lessen vind en nieuwe mensen ontmoet.
  Veel plezier.

  Sietske

 2. Klinkt allemaal goed leuk gelijk die uitnodiging om mee te wandelen.
  Zijn er verder nog sieraden gelukt zondag?
  De tafeltjes staan erg mooi.

 3. Met o.a. honderd kilo aan glas achter in de kofferbak van je Saxo viel jij in verhouding ook onder de vrachtvervoerder en had je misschien ook als één van de eerste van boord gemoeten om Samos bodem sneller aan te raken………het WOW-moment nu iets later, maar volgens mij ebt dat geluksgevoel nog altijd op volle kracht door……………

  Wandelen in Drenthe is ook geweldig om te doen, maar met dat vele water in de bossen op Samos geeft dat een heerlijk frisse geur samen met de bloemengeur en de zoute zeelucht zou dat een aparte combinatie zijn. Kun jij geen geur-foto’s publiceren ?

  Dat is snel gevonden ! Nu al een geschikte ruimte voor je workshops ?……..in Samos-Stad !? Of ga je bij hotels de workshops geven ?……op locatie !

  Was zeker echt wel een frisse duik in de zee…….het water nu nog vrieskou ?
  Nu nog op het strand gaan liggen en minder in de schaduw van de bossen als ik naar foto 10 kijk…..hihi

 4. Je zult maar a.s. dinsdag die kant op gaan. Laat me helemaal verrassen. Heb begrepen dat mijn plekje daar dik in orde is. Kom er aan!!!!

  1. Deze week heb ik Canadezen ontmoet die in het Virginia hotel verbleven en ik moest vooral aan je doorgeven dat ze heeeeeeel tevreden waren! Dinsdag sta ik op het vliegveld…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MArjaaNi