MArjaaNi

Blog

Ruim 3 maanden op Samos

Na alweer ruim 3 maanden op Samos, begint er nu wat rust en structuur in mijn leven te komen. Iets waaraan ik momenteel veel behoefte heb. Ik heb echter met volle teugen genoten van alle hectiek de afgelopen maanden. De reis, de verhuizingen, werklokaties zoeken en de lessen opzetten, nieuwe mensen ontmoeten etc. etc.

De adrenaline gierde door mijn lijf, maar nu is het tijd voor bezinning (wie mij kent, weet dat ik dit vaker zeg en toch ‘zomaar’ weer in de volgende  “actie-ronde” kan zitten..haha..met 1 voet op het gaspedaal en met de andere op de rem!) .

Maar als ik nu even kort de balans opmaak, heb ik nog geen moment spijt gehad van mijn beslissing om naar Samos te gaan en geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om terug te gaan. Ik zal me dan ook met hart en ziel inzetten om hier ook op langere termijn te kunnen blijven (dit hangt natuurlijk van de centen af, maar ik vertrouw op de groei en ontwikkeling in mijn werkzaamheden).

En in alle rust en bezinning, zit ik natuurlijk niet stil. Ik heb een dia-presentatie gemaakt van mijn activiteiten op Samos. En mijn Griekse vrienden zien in mij een kans om hun huizen en landerijen aan de man te brengen. Binnenkort zal ik hieraan een aparte blog besteden.

Ik schrijf dit verhaal op zondag om 12.00 uur vanaf mijn balkon. Vanochtend ben ik vroeg opgestaan om een rondwandeling door wijngaarden en bergen te maken en daarna heb ik een verfrissende duik in zee genomen. Mijn dag kan nu al niet meer stuk. Heerlijk! Hieronder de foto’s van deze ochtend.

12 comments

 1. Hoi Marjan,

  Ik vind het fijn voor je dat je het zo naar je zin hebt.
  Ik hoop voor je dat je verblijf op het eiland lang mag duren.

  De natuur ziet er prachtig uit.
  Je kunt er schitterende wandelingen maken met prachtige uitzichten over zee.
  Wie wil dit niet???
  En dan een duik in zee nemen…volgens mij is dit genieten!!!!!!
  Als de mensen dan ook nog vriendelijk zijn…en de cursussen e.d nog centjes gaan opleveren..zit jij prima!

  Fijne zondag, groet Annie

  1. Hoi Lies,

   Samos is misschien wel het groenste eiland van Griekenland. Dat komt o.a. door de natuurlijke bronnen hier in de bergen. Misschien een idee om toch nog weer een keer naar Griekenland te gaan? ..haha..
   Liefs,
   Marjan

 2. Wauw….. wat een prachtige omgeving!! Ik heb enorm respect voor je en de keuzes die je hebt gemaakt! Geweldig!
  een warme groet van je oud-collega,
  Marjon

 3. tjsa al dat groen, die blauwe zee, dat fruit , als maar die zon, die “mooie ” natuur
  na een tijdje went dat ook weer.
  Ja toch ! ( ha,ha, ha) .

  Jaloers ? Ik ??? echt wel.
  Super dat het zo naar je zin en de zaken al zo goed geregeld hebt.
  Hoe het met mij gaat. Ach ik zit op mijn zolder kantoor met ongeveer 40 graden met zo’n ventilator die geen snars helpt. Nee het gaat heeeeel goed met mij. Nog drie weken werken en dan naar Turkije voor een rondreis van bijna drie weken. Ook leuk
  Warme klamme Groet,
  Anne

  1. Hoi Anne,

   ik zie het beeld helemaal voor me hoe je daar op je zolderkamer zit te zweten. Ik krijg het er warm van….misschien ga ik maar even een verfrissende duik in zee nemen nu…hahaha…hahaha….
   Heel veel plezier in Turkije! We zwaaien!!!
   Groetjes,
   Marjan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MArjaaNi