MArjaaNi

Blog

1e NATURE, BODY and SOUL Inspiratieweek op Samos een feit!

En dit waren de reacties:

-Bedankt voor de fijne week met veel (nieuwe) inzichten;
-Dank voor je intense bemoeienis en de aanzetten voor/naar verandering;
-Het gaf mij aan één kant innerlijke rust en aan de andere kant nieuwe energie;
-Voor mij was alles inspirerend en op elkaar afgestemd;
-De locatie is uniek, heerlijk verzorgd met zalig zelfgekweekt en gemaakt eten en drinken;
-Ik heb inzicht gekregen dat ik mijn eigen weg moet gaan;

 

De ochtendlessen Yoga  en de avondlessen Qi Gong in de olijfboomgaard met een prachtig uitzicht op de Egeïsche Zee betekenden een inspirerend begin en een heerlijke afsluiting van elke dag.

Tijdens de workshops Mindfulness hebben we geleerd de aandacht te verleggen naar het ‘hier en nu’ en om alle dingen die nog moeten (of niet hadden gemoeten) even te laten voor wat ze zijn.                            Op deze manier werd  een zekere vorm van ontspanning of ontlading bereikt; zowel in het hoofd als in de rest van het lichaam.

En we hebben heerlijk gegeten met veel groenten en kruiden uit eigen tuin. De wandeling door de Nachtegalenvallei met zijn klaterende beekjes was  prachtig. Daarna konden we genieten  van een welverdiende lunch in het bergdorp Vourliotes.

Ook hebben we een bezoek gebracht aan de archeologische opgraving van de Tempel van Hera in Ireon. Dit onder begeleiding van Hillie Kuipers, de schrijfster van het boek “Kélenóh, de laatste hogepriesteres van Samos”.

En tijdens de workshop Kruidenwijsheid heeft ieder een eigen St. Jans-zalf gemaakt. Deze zalf is goed bij o.a schaafwonden en kloofjes.

Per toeval bleek in deze week  de Chinese Qi Gong meester Sifu Wing Cheung een bezoek aan Samos te hebben gepland. Van hem heb ik  de Qi Gong Shibashi geleerd en mijn certificering als instructeur ontvangen. Het was zeer bijzonder om juist op Samos een workshop bij hem te kunnen volgen, en dat nog wel samen met mijn gasten.

Aan het eind van Inspiratieweek hebben de deelnemers een certificaat ontvangen voor het volbrengen van de cursus Qi Gong Shibashi, met de complimenten van de Chinese meester!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MArjaaNi